Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 276
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 276
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 88
Składniki
Mięso mielone smaż na oleju ok. 20 minut. Przypraw. Kapustę kiszoną opłucz, odciśnij, pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj kapustę kiszoną, wymieszaj. Smaż na małym ogniu, mieszając, około 15 min.
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Obierz, pokrój na plasterki. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki.
W lekko skropionym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: pół ziemniaków, połowę kapusty z cebulką, posyp przyprawą do kurczaka.
Ułóż połowę mielonego mięsa i pieczarki. Warstwy powtórz. Wierzch zapiekanki skrop olejem.
Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie