Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z mięsem i warzywami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Wsyp oregano i tymianek, smaż chwilę, dodaj wołowinę i duś ok. 15 minut.
Dopraw solą i pieprzem. Pomidory zalej wrzątkiem, odczekaj chwilę, po czym zahartuj je pod zimną wodą i obierz ze skórki. Pokrój. Cukinię pokrój w cienkie plasterki.
Jeśli chcesz, aby danie zawierało więcej warzyw, pokrój też w kostkę paprykę i bakłażana (możesz go wcześniej obrać ze skórki, a jeśli zawiera dużo pestek, pokroić najpierw w plastry, posypać każdy solą i po ok. 15 minutach, gdy warzywo puści sok, opłukać dokładnie wodą – dzięki temu zabiegowi nie będzie gorzki).
W naczyniu żaroodpornym wymieszaj makaron z mięsem i pokrojonymi warzywami. Posyp kawałkami mozzarelli i piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
• 45 minut • dla 4 osób • cena ok. 24 złŹródło: Show