Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mintaja"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uważaj, by nie był zbyt miękki.
Oczyszczone brokuły ugotuj w garnku na parze. Pomidory sparz, pokrój w ósemki. Rybę rozmroź przez noc w lodówce.
Formę żaroodporną wysmaruj masłem. Ułóż w niej warstwami makaron, brokuły, pomidory i rybę.
Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw solą, pieprzem i startą na tarce o najmniejszych oczkach gałką muszkatołową.
Zalej warzywa masą, posyp startym serem żółtym i wstaw do rozgrzanego do 170 °C. Piecz około pół godziny.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV