Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z szynką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz, ugotuj na półtwardo. Fasolkę oczyść, gotuj ok. 10 minut w posolonej wodzie, 3 minuty przed końcem dodaj groszek. Warzywa odcedź. Marchewki, fasolkę i ziemniaki pokrój.
Papryki oczyść, pokrój w grubą kostkę. Główkę czosnku potnij w plasterki, a szynkę na kawałeczki. Kukurydzę osącz z zalewy, kolby pokrój na połówki. Wszystkie zioła opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Żółty ser grubo zetrzyj. Wymieszaj go z przygotowanymi wcześniej warzywami, ziołami, wędliną i oliwą. Przypraw do smaku. Przełóż do żaroodpornej formy. Skrop oliwą. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj