Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z ziemniakami i grzybami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6339
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6339
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Staniak z Krasnego
Ziemniaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie. Pokrój na plastry. Podgrzybki i pieczarki obierz, pokrój, podsmaż na maśle. Przypraw. Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem, oprósz przyprawą gyros i do ziemniaków.
W formie ułóż pół ziemniaków, mięso, grzyby. Polej sosem beszamelowym przygotowanym wg instrukcji, przykryj ziemniakami. Polej jajkami roztrzepanymi z mlekiem, ułóż plasterki kiełbasy. Posyp serem. Zapiekaj pod przykryciem ok. 45 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie