Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z ziemniakami i grzybami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Staniak z Krasnego
Ziemniaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie. Pokrój na plastry. Podgrzybki i pieczarki obierz, pokrój, podsmaż na maśle. Przypraw. Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem, oprósz przyprawą gyros i do ziemniaków.
W formie ułóż pół ziemniaków, mięso, grzyby. Polej sosem beszamelowym przygotowanym wg instrukcji, przykryj ziemniakami. Polej jajkami roztrzepanymi z mlekiem, ułóż plasterki kiełbasy. Posyp serem. Zapiekaj pod przykryciem ok. 45 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie