Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 110
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 365
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 110
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 365
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Składniki
Ziemniaki starłam na tarce ziemniakowej. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a po zeszkleniu dodałam do niej obrane i pokrojone pieczarki. Gdy się przesmażyły na rumiano zostawiłam je do ostygnięcia. Do masy ziemniaczanej dodałam jaja, mąkę, pokrojony bardzo drobno jarmuż, szczypiorek. Trochę startego sera. Jeszcze przyprawy do smaku i według uznania. Masę wylałam do wysmarowanej tłuszczem formy.
Wstawiłam zapiekankę do piekarnika na 1,15 minut w 175 stopniach. Stopień wypieczenia można sprawdzić patyczkiem szaszłykowym. Na 10 minut przed wyjęciem zapiekankę posypałam serem. Była bardzo smaczna!!! Smacznego :)