Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ze studenckich czasów ;-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie /5 minut/. Cebulę i kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni. Dodać odcedzone ziemniaki z 1 ząbkiem czosnku i częścią przypraw. Smażyć przez chwilę. W międzyczasie w misce wymieszać jajko ze śmietaną, czosnkiem, ketchupem, serem żółtym i resztą przypraw. Mieszankę z patelni wyłożyć do naczynia do zapiekania, polać "miksturą" ;-) z miski i zapiekać w mocno rozgrzanym piekarniku ok. 15 minut. Smacznego