Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zasmażany ryż z bekonem i warzywami"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Rozgrzej połowę oliwy na średnim ogniu. Wlej ubite jajka i usmaż omlet. Zdejmij z ognia, zwiń i pokrój w paski.
Wlej na patelnię pozostały olej. Podsmażaj na nim posiekany bekon i czosnek przez 3-4 minuty. Dodaj ugotowany wcześniej ryż i miks warzyw. Polej wszystko sosem sojowym i smaż jeszcze 2-3 minuty. Dodaj pokrojony omlet i posiekaną dymkę. Mieszaj, aż się połączą.
Podawaj ryż z warzywami i omletem w małych pudełeczkach.
<strong>Jak to zrobić?</strong>
Zaopatrz się w patelnię typu wok. Smaży się na niej dużo szybciej niż na zwykłej. Omlet zrobisz w niecałą minutę! Dania z woka są też bardziej aromatyczne.Źródło: Olivia