Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijane zraziki z indyka"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso posolić, oprószyć pieprzem, przykryć folią i delikatnie rozbić tłuczkiem.
Posmarować lekko keczupem zmieszanym z sokiem z cytryny, musztardą i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w folię, odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Osączyć kolbki kukurydzy, starannie opłukać, osuszyć i lekko posolić. Zostawić na 15 minut.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki. Ułożyć na każdym płacie 1-2 kolby kukurydzy i zawinąć jak zrazy, spinając wykałaczkami lub wiążąc nitką.
Piec roladki w piekarniku rozgrzanym do 200°C aż się ładnie zarumienią (trwa to 20-25 minut).
Wyłożyć na półmisek. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oddzielić najładniejsze listki i udekorować potrawę. Resztę posiekać, posypać danie.
ok. 90 min.Źródło: Twoje Imperium