Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 3114
Dodano: 26.01.2017
Odsłon: 7326
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi).
Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.
Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)