Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijany Kotlet Schabowy z pieczarkami i serem.

Zawijany Kotlet Schabowy z pieczarkami i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 2604

Dodano:

Odsłon: 6283

Idealny na niedzielny obiad z rodziną.

Składniki

  • -Schab - 0,5 kg
  • -Pieczarki - 0,5 kg
  • -Cebula - 1 szt (mała)
  • -Czosnek - 2 ząbki
  • -Tarty żółty ser - 200g
  • -Sól, pieprz
  • -Jajko - 1 szt
  • -Bułka tarta
  • -Olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi).
    Przyprawić solą i pieprzem.

  2. Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.

  3. Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.

  4. Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.

  5. Panierować w jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
    Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń