Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zbójnicki kociołek ze schabem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na spore kawałki. Warzywa obierz. Marchewki pokrój w plasterki, a resztę jarzyn – w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę . Wymieszaj go z bulionem. Dodaj pokrojone warzywa oraz przyprawy. Do marynaty włóż kawałki schabu. Wymieszaj. Wstaw na 3 godziny do lodówki.
Następnie mięso wraz z marynatą przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj z kluseczkami ziemniaczanymi albo kawałkiem wiejskiego chleba.Źródło: Naj