Do góry

Dania główne Przepis na:

Zębacz smugowy pieczony w czosnkowym maśle z rozmarynem

Zębacz smugowy pieczony w czosnkowym maśle z rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 538

Dodano:

Odsłon: 20385

Cudowna, aromatyczna i mięciutka ryba - co ważne ryba odławiana w czystych wodach Oceanu Atlantyckiego. Nie potrzeba niszczyć jej naturalnego smaku zbyt dużą obróbką, więc połączenie masła i czosnku podkreśli jej smak, a rozmaryn nada niepowtarzalny aromat. Proste i wykwintne danie jednocześnie.

Składniki

  • 500 g ryby
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • łyżeczka soli
  • świeży rozmaryn
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażamy czosnek i dodajemy rozmaryn. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i jeszcze do zimnego masła dodajemy czosnek i rozmaryn, aby się masło nie przypaliło.


    Sosem polewamy rybę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika - do 180 stopni na 30 minut,

  2. Serwujemy ze świeżymi warzywami, grzankami - wedle uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 listopada 2019 Ryba w takim wydaniu smakuje rewelacyjnie. Super żarełko, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń