Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka grzybowe"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 682
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Żeberka umyj, osusz, pokrój na małe porcje. Obsmaż mięso na oliwie lub oleju i przełóż do rondla. Podlej wodą, wsyp przyprawę uniwersalną, paprykę.
Pokrojone grzyby uduś razem z cebulą na maśle, włóż do mięsa. Duś, aż żeberka będą miękkie. Śmietanę wymieszaj z mąką oraz musztardą. Wlej do mięsa. Chwilę gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą oraz pieprzem. Podaj z ryżem.
Żeberka są smaczne z suszonymi grzybami. Namocz je na noc, rano pokrój w cienkie paseczki. Dodaj do mięsa razem z cebulą. Duś do miękkości mięsa.
<strong>Katarzyna Jaworek z Mętkowa</strong>Źródło: Takie jest życie