Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka po tajsku"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Umyte żeberka podziel na porcje, włóż do dużego garnka i zalej zimną wodą.
Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczkę soli i gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Ostudź.
W misce połącz sos sojowy z ketchupem, miodem i musztardą. Dolej olej, sok z cytryny i pomarańczy. Całość wymieszaj z pieprzem, chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ugotowane żeberka natrzyj marynatą. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia upiecz mięso na rozgrzanym grillu. Podawaj z grzankami i piwem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV