Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w glazurze"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3741
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2083
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5526
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5547
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3741
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2083
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5526
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5547
Składniki
Żeberka umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i poporcjuj. Powidła (najlepiej domowe) wymieszaj z cukrem i cynamonem. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego i 2 łyżki oleju. Odstaw bejcę do lodówki na pół godziny.
Ułóż żeberka w naczyniu żaroodpornym i natrzyj je przygotowaną bejcą. Włóż potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy mięso będzie miało złocisty kolor, dołóż śliwki i piecz jeszcze 15 minut. Danie podawaj na sałacie, polane jogurtem i udekorowane listkami mięty.Źródło: Kurier TV