Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w sosie"
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Składniki
Żeberka umyj, osusz. Pokrój na małe porcje. Wymieszaj miód, granulowany lub zmiażdżony czosnek, szczyptę wegety, papryki, łyżkę oleju. Marynatą natrzyj mięso, odstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
Żeberka obsmaż na oleju, przełóż do brytfanki. Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju. Włóż do żeberek. Zalej gorącym bulionem i duś, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso. Sos zagęść mąką oraz śmietaną. Przypraw. Włóż mięso i podgrzej całość. Podaj z ziemniakami i surówką.
Irena Pancerz z Wielkiej WsiŹródło: Takie jest życie