Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w warzywach"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 906
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 36
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 86
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 906
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 36
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 86
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
Żeberka umyj, osusz, podziel na kawałki. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Marchewki i cebulę obierz. Marchewki pokrój w plasterki, cebulę – w kosteczkę. Wszystko włóż do miski.
Wymieszaj marynaty, zalej nią mięso z warzywami, wymieszaj i odstaw na godzinę. Potem osącz, włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 °C. Po tym czasie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 30 minut.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa (Mazowieckie)</strong>
Czas przygotowania 85 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie