Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka z kiszoną kapustą i jabłkami.

Żeberka z kiszoną kapustą i jabłkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 234

Pieczone mięsiste żeberka pieczone z kapustą kiszoną i jabłkami. Dodatkowo grzyby :-)

Składniki

  • 1,2 kg. mięsistych żeberek, 40 dkg. kapusty kiszonej , 1 jabłko
  • 20gram grzybów suszonych , 1 cebula, puszka pulpy pomidorowej,
  • 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 2 gozdziki, olej do smażenia
  • sól lubżółty proszek , pieprz
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Żeberka z kiszoną kapustą i jabłkami.

Przygotowanie

  1. żeberka obsmażamy na gorącym tłuszczu i układamy na kiszonej kapuście. Nigdy, przenigdy nie płukałem kapusty kiszonej jak proponują niektóre gospodynie. Przelewanie na sicie , mycie , odlewanie ....nic z tych rzeczy, żeby wszystko co najlepsze wylewać do zlewu.

  2. Wkładamy przyprawy i jabłka, zalewamy pomidorami i pieczemy w piekarniku ok. 90 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń