Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona rolada z kurczaka"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Filety opłukać, odciąć białe błonki, osuszyć, rozciąć i delikatnie robić, by utworzyć duże płaty. Sok cytrynowy wymieszać z oliwą, rozetrzeć na mięsie, odstawić co najmniej na godzinę do lodówki (najlepiej na kilka godzin).
Mięso wyjąć, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Na każdym kawałku rozłożyć posiekane zioła, następnie zwinąć w rulon (można związać nitką), owinąć zblanszowanymi liśćmi pora, spiąć wykałaczką.
3. Rulony podsmażyć na oliwie w dużym rondlu, dusić około pół godziny, często przekręcając. Podawać posypane ziołami w całości albo pokrojone na plastry. Dobre również na zimno do chleba.
Jeśli tę roladkę serwujesz na ciepło, przygotuj do niej ryż ugotowany z dodatkiem curry i blanszowane warzywa.
<strong>: ok. 90 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium