Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone roladki z piersi kurczaka"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Filety opłucz, oczyść z błonek i osusz. Sok z cytryny połącz z oliwą. Marynatą zalej filety i odstaw na noc do lodówki. Pory opłucz, zdejmij z nich wierzchnie zielone liście i obgotuj chwilę we wrzątku. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą i pieprzem.
Płaty rozłóż, a na każdym ułóż gałązkę ziół, potem płat zwiń w rulon, owiń liśćmi pora i zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej. Ułóż rulony z mięsa i smaż przez około 25 minut, przekręcając je tak, aby usmażyły się równo ze wszystkich stron.
Następnie zdejmij z patelni i lekko ostudź. Roladki pokrój w centymetrowe plastry i podawaj z ryżem wymieszanym z sezonowymi warzywami lub na zimno – z jasnym pieczywem.Źródło: Na żywo