Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana z kiełbasą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry, cebulkę w piórka. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj na drobne kawałki. Ziemniaki gotuj 7 minut we wrzącej osolonej wodzie, odcedź, posyp papryką i tymiankiem, podsmaż na maśle, aż będą rumiane. W garnku rozgrzej olej i masło, podsmaż kiełbasę i cebulę.
Zalej kiełbasę i cebulę litrem wody, dodaj kapustę, gotuj całość 20 minut. Dodaj ziemniaki, gotuj, póki warzywa nie będą miękkie. Zupę przypraw pieprzem i solą.
Chlebki wydrąż. Do środka wlej zupę, podawaj gorącą.
Czas przygotowania: około godziny.