Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczany placek „ucieruś” z mięsem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Boczek pokrój w kostkę. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Dodaj mielone mięso, usmaż. Przypraw solą i pieprzem.
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pozostałą cebulę obierz, zetrzyj na tarce. Wyrób z ziemniakami, jajkami i mąką. Przypraw. Olej rozgrzej na patelni, włóż ok. 4 łyżki ciasta, usmaż. Nałóż masę mięsną, przykryj ciastem. Odwróć, dosmaż. Przygotuj resztę placków.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie