Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowa bułka z grilla"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 404
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 404
Składniki
Bułki kroimy na kromki o szerokości około 2 cm.
Czosnek przepuszczamy przez maszynkę lub bardzo drobno kroimy. Szczypiorek, koperek i natkę pietruszki drobno siekamy. Tak przygotowane wsypujemy do miski, dodajemy masło, sól i pieprz. Ucieramy tak, aby masło ziołowe można było bez trudu rozsmarować na przygotowanych kromkach chleba lub bułki.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, myjemy i tniemy w talarki. Pomidory kroimy w plastry.
Pieczywo smarujemy cienko częścią masła i opiekamy na grillu po 10-15 minut z każdej strony. Lekko opiekamy pomidory i paprykę.
Kromki pieczywa składamy razem, przekładając plastrami grillowanych pomidorów i papryki. Smarujemy pozostałym masłem ziołowym i podajemy od razu, by bułki były jeszcze ciepłe.Źródło: Rewia