Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowa mielonka z karkówki"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy.
Przyprawy utłucz. Mięso zmiel z czosnkiem. Dodaj wszystkie przyprawy, żelatynę i 6-7 dużych łyżek wody. Wyrób gładką masę. Włóż na noc do lodówki.
Do słoika (o wysokości 17 cm i średnicy 6,5 cm) włóż woreczek, napełnij masą, mocno dociskając. Koniec worka zawiń, słoik zakręć. Włóż do rondla z wodą, parz 2 godziny w 80°C. Ostudź, wyjmij ze słoja. Włóż na noc do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie