Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa rolada do kanapek"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 759
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 847
Polecam.
Odsłon: 586
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 492
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 759
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 847
Polecam.
Odsłon: 586
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 492
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Natkę posiekaj. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Zmiel razem z boczkiem.
Dodaj jajka, czosnek, kaszkę kukurydzianą i natkę, wyrób, przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką, tymiankiem i bazylią.
Z masy uformuj dwa rulony, każdy owiń mokrą gazą. Wywar mocno podgrzej, włóż rolady, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, gotuj 45 min na małym ogniu.
Ostudź w wywarze. Rolady wyjmij, odwiń z gazy, włóż na godz. do lodówki.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie