Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa rolada ze świeżego boczku"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 397
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 397
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
110 min • Porcja 540 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 15-20 porcji
Boczek myję, osuszam. Cały płat nakłuwam ostrym nożem, solidnie oprószam ziołami i przyprawami (pieprz rozcieram w moździerzu, dzięki temu zyskuje intensywny aromat).
Mięso smaruję musztardą, cebulę obieram, kroję w piórka i rozkładam ją na boczku. Całość roluję, ściskam sznurkiem bawełnianym, wierzch oprószam ziołami i solą. Roladę wkładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do lodówki na 12 godz.
Wlewam do naczynia z roladą 100 ml wody, piekę ją ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 180°C.Źródło: Kobieta i życie