Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe knedliki"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1008
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1008
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Składniki
Szpinak rozmroź, odsącz. Bułki pokrój w cienkie plasterki lub drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Mleko lekko podgrzej.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj szpinak, przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż, a potem przestudź.
Do miski wrzuć pokrojone bułki, posyp szczyptą soli i zalej ciepłym mlekiem. Odstaw na 10-15 min. Do bułek dodaj przestudzony szpinak, natkę, szczypiorek, gałkę muszkatołową, mąkę oraz jajka.
Wszystko wymieszaj. Powinno powstać zwarte, dające się kształtować ciasto. Gdyby ciasto było za rzadkie, możesz je zagęścić dodając bułkę tartą.
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Dłonie zwilż wodą, formuj niewielkie kuleczki i wrzucaj na wrzątek. Gotuj 15-20 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane masłem, posypane orzechami włoskimi oraz startym serem.
50 minut, Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie