Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe knedliki"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22677
Smak wiosny!
Odsłon: 372
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 323
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22677
Smak wiosny!
Odsłon: 372
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 323
Składniki
Szpinak rozmroź, odsącz. Bułki pokrój w cienkie plasterki lub drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Mleko lekko podgrzej.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj szpinak, przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż, a potem przestudź.
Do miski wrzuć pokrojone bułki, posyp szczyptą soli i zalej ciepłym mlekiem. Odstaw na 10-15 min. Do bułek dodaj przestudzony szpinak, natkę, szczypiorek, gałkę muszkatołową, mąkę oraz jajka.
Wszystko wymieszaj. Powinno powstać zwarte, dające się kształtować ciasto. Gdyby ciasto było za rzadkie, możesz je zagęścić dodając bułkę tartą.
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Dłonie zwilż wodą, formuj niewielkie kuleczki i wrzucaj na wrzątek. Gotuj 15-20 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane masłem, posypane orzechami włoskimi oraz startym serem.
50 minut, Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie