Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Schab kroimy na sześć kotletów, rozbijamy tłuczkiem, lekko solimy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy ziemniaki nieco przestygną, obieramy je i kroimy w grubsze plasterki.
Roztrzepane jajka mieszamy z mąką i siekanymi ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Schab panierujemy w cieście ziołowym i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki lekko podsmażamy na maśle. Kotlety podajemy z odsmażonymi ziemniakami, udekorowane ziołami.
Czas przygotowania: 45 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19 g/ Tłuszcz 26 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia