Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy karczek w jogurcie"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 708
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 708
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ziarna pieprzu, ziela i pół łyżeczki ziaren kolendry upraż na suchej patelni, utłucz. Mięso umyj, osusz, nakłuj w kilku miejscach. Natrzyj solą i podprażonymi przyprawami.
Jogurt wymieszaj z musztardą, polej mięso. Przykryj, odstaw na 2 dni w chłodne miejsce.
Karczek osusz, natrzyj solą, czosnkiem, odstaw na kolejne 2 dni. Włóż do rękawa do pieczenia razem z liśćmi laurowymi. Piecz 45 min w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie