Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy karczek w jogurcie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13262
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5568
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13262
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5568
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ziarna pieprzu, ziela i pół łyżeczki ziaren kolendry upraż na suchej patelni, utłucz. Mięso umyj, osusz, nakłuj w kilku miejscach. Natrzyj solą i podprażonymi przyprawami.
Jogurt wymieszaj z musztardą, polej mięso. Przykryj, odstaw na 2 dni w chłodne miejsce.
Karczek osusz, natrzyj solą, czosnkiem, odstaw na kolejne 2 dni. Włóż do rękawa do pieczenia razem z liśćmi laurowymi. Piecz 45 min w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie