Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wsyp do mięsa, wbij jajko, dodaj wszystkie przyprawy oraz natkę. Posól, wyrób. Nabieraj porcje mięsa i oblep nimi długie patyczki. Włóż na 90 minut do lodówki.
Następnie kebaby posmaruj olejem. Smaż na patelni grillowej na rumiano przez 10-12 minut. Gotowe kebaby podawaj np. z sosem tzatziki.Źródło: Naj