Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy schab z bigosikiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Nasiona kopru rozgnieć w moździerzu. Opłucz rozmaryn i natkę. Listki i igiełki ziół poodrywaj od gałązek, drobno je posiekaj. Masło wymieszaj z bułką, ziołami oraz nasionami kopru. Przypraw solą i pieprzem.
Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem natnij schab wzdłuż w trzech miejscach tak, by powstały 3-cm kliny. Napełnij je przygotowanym nadzieniem. Schab obwiąż grubą bawełnianą nicią. Ułóż go na posmarowanej olejem blasze z piekarnika. Piecz 1 godz. w temp. 200 st.
W tym czasie cebule obierz, pokrój w piórka. W rondlu rozgrzej smalec. Wrzuć cebulę i mieszając od czasu do czasu, smaż 5 min. Dodaj odciśniętą, pokrojoną kapustę i liść laurowy, goździki oraz jagody jałowca. Dopraw cukrem, przemieszaj. Zmniejsz ogień, naczynie przykryj pokrywką i duś bigosik 30 min. 15 min przed końcem dołóż do kapusty obrane, pokrojone marchewki.
Dżem podgrzej, przetrzyj przez sitko i posmaruj nim mięso 5 min przed końcem pieczenia. Schab podawaj z bigosem.Źródło: Tina