Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowy śledź w oleju"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Śledzie wypłucz. Włóż do miski z zimną wodą, mocz 3-4 godz. Cebulę pokrój w półtalarki i skrop 2 łyżkami soku z cytryny. Odstaw na ok. 10 min, potem zalej 1 szklanki oleju. Tymianek, bazylię, pieprz oraz skórkę z cytryny wymieszaj. Śledzie osusz i pokrój na kawałki. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i obtocz w ziołach.
Do słoika włóż listki laurowe, goździki oraz ziele angielskie. Na spodzie rozłóż część cebuli, na niej śledzie, ponownie cebulę i śledzie. Zalej pozostałym olejem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minutŹródło: Świat i Ludzie