Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Złocisty indyk z figową marmoladą"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2072
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5519
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5535
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2072
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5519
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5535
Składniki
Natrzyj indyka przyprawami, oliwą, czosnkiem. Po trzech godzinach obłóż ćwiartkami cytrusów w brytfannie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz ok. 4 godzin.
Zagotuj wodę i wrzuć do niej figi. Gotuj do miękkości. Osusz i zmiksuj. Przełóż do garnka z winem, posiekanymi szalotkami, cynamonem i cukrem pudrem. Gotuj 15 minut. Dopraw sokiem z cytryny.
Połącz w misce ugotowany według przepisu na opakowaniu pęczak razem z podprażonymi na patelni orzeszkami ziemnymi i posiekaną kolendrą. Indyka podawaj z kaszą i marmoladą z fig.
Jak to zrobić?
Najważniejsze jest właściwe Podstawą marynaty powinien być ocet winny, sok z cytryny lub wytrawne wino. Kwas w nich zawarty zapewnia kruchość i pogłębia smak przypraw.Źródło: Olivia