Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zmiksowane krewetki"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
Dymkę, czosnek i papryczkę chili pokrój w cienkie plasterki. Krewetki włóż do miksera, dodaj cukier, mąkę, sos rybny i zmiskuj. Pastę przełóż do misy, dodaj jajko i warzywa, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut. Z masy krewetkowej uformuj małe wałeczki, przekłuj je trawą cytrynową i ostrożnie je do niej dociśnij.
Rozłóż szaszłyki na blasze, skrop olejem i piecz w piekarniku, aż będą upieczone w środku. Z sałaty rzymskiej, pokrojonych pomidorków i ogórka przygotuj sałatkę. Warzywa wymieszaj z sokiem z limonki, solą oraz pieprzem. Szaszłyki podawaj rozłożone na sałatce.
Można je podawać z sosem rybnym, kolendrą, słodkim sosem chili i kawałkami limonki.Źródło: Na żywo