Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zraziki w płaszczyku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12505
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13504
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5702
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12505
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13504
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5702
Składniki
Sznycle opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy plasterek schabu mocno rozbij. Mięso oprósz ziołową przyprawą oraz solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, drobno pokrój.
Grzyby podsmaż na maśle. Pod koniec posól do smaku. Czosnek oraz cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż pieczarki, bułkę tartą, jajko, musztardę i natkę. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Farsz rozsmaruj na płatach mięsa. Sznycle ciasno zwiń. Każdą roladkę owiń 2 plastrami boczku. Zepnij wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż ok. 15 minut. Często obracaj, aby ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Gotowe roladki podawaj na piure wymieszanym z natką i koperkiem.Źródło: Tina