Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zraziki z kurczaka z ostrym pesto"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Zioła opłucz, osusz, poodrywaj listki. Trochę posiekaj i odłóż do dekoracji. Czosnek obierz, pokrój na kawałki. Parmezan drobno zetrzyj. Chili oczyść z pestek, strączek pokrój na kawałki (trochę odłóż do dekoracji).
Orzeszki grubo posiekaj. W moździerzu utrzyj listki ziół z chili, czosnkiem, pestkami słonecznika oraz serem. Stale ucierając powoli dolej ok. 80 ml oliwy. Gdyby sos był zbyt gęsty wlej też pozostałą oliwę. Przypraw solą i ew. szczypta pieprzu.
Filety opłucz, osusz, każdy rozetnij na prostokątny płat. Mięso lekko rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej. Oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Posmaruj przygotowanym pesto. Zroluj.
Roladki owiń folią aluminiową. Ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Ułóż w żaroodpornej formie. Podlej winem wymieszanym z bulionem. Piecz 35–40 minut w temp.190 st. Gotowe roladki pokrój na kawałki. Udekoruj odłożonymi ziołami, kawałeczkami chili i czerwonym pieprzem.
Czas przygotowania: 70 minut. 1 porcja: 295 kcal. Cena porcji: 4,25 złŹródło: Tina