Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy wołowe na winie"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Boczek oraz oczyszczone grzyby potnij w słupki. Mięso opłucz, osusz. Pokrój w poprzek włókien na plastry. Każdy lekko rozbij, oprósz pieprzem, posmaruj musztardą. Rozłóż boczek i część grzybów. Zwiń.
Roladki obwiąż bawełnianą nitką. Zrazy obtocz w mące, obsmaż na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na pozostałym oleju. Dodaj zrazy i resztę grzybów. Zalej gorącym bulionem i winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 95 min.
W miarę potrzeby, dolej trochę gorącej wody (a jeszcze lepiej bulionu). Pod koniec duszenia przypraw solą oraz pieprzem. Sos zagęść zasmażką błyskawiczną. Posyp natką i szczypiorkiem.Źródło: Tina