Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy z pomidorami i grzybami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Suszone pomidory odcedź. Do rondelka wlej wino i gotuj w nim pomidory i grzyby około 10 minut. Odcedź je, zlej wino do miseczki (będzie potrzebne do sosu). Pomidory, grzyby oraz opłukane i osuszone listki bazylii grubo posiekaj. Dopraw solą i pieprzem.
Oczyszczone, umyte i osuszone piersi kurczaka natnij wzdłuż tak, by utworzyła się kieszeń. Każdą napełnij przygotowanym farszem. Zepnij wykałaczkami.
Brytfannę nasmaruj olejem i ułóż w niej faszerowane piersi. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 30 minut. Odstaw w ciepłe miejsce.
Sos, który powstał w trakcie pieczenia, lekko poprósz mąką i podsmaż. Następnie wlej bulion, wino, śmietanę, zamieszaj i gotuj około 10 minut.
Piersi podawaj przekrojone po skosie, podlane sosem. Pasują do nich ziemniaki purée i surówka z młodych warzyw.Źródło: Kobieta i życie