Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem w chlebie"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Kiełbasę pokroić w plastry, zalać litrem wody. Dodać listki laurowe, ziele angielskie i gotować przez 20 minut. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę.
Jajka ugotować na twardo. Boczek wytopić i podsmażyć na nim posiekaną cebulę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do wywaru. Doprawić solą i majerankiem. Gotować, aż ziemniaki zmiękną, wtedy zalać zakwasem. Podgrzać, ale nie gotować.
Z chlebów ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Wlać żurek, udekorować jajkami i natką pietruszki.
Dobry zakwas na żur powinien być gęsty, a w składzie mieć tylko mąkę, wodę oraz sól (ewentualnie przyprawy) i żadnych polepszaczy!
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium