Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczkę można przygotować na Dzien Matki
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6396
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6396
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać po łyżce oleju wody i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia Na końcu dodac ubita pianę z białek i aromat Podzielić ciasto na trzy cześci pierwsza wymieszac z kisielem cytrynowym drugą z wiśniowym a trzecią z kakao.
Do wysmarowanej tłuszczem formy o średnicy 25 cm.i wysokości 11 cm wlać najpierw masę kakaową na nią cytrynową a na końcu wiśniowa.Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odwrócic babeczkę udekorowac lukrem na wierzch poukładałam ozdoby z masy które sama zrobiłam Zrobć ucho ,obwiązać wstążeczką.I koszyczek gotowy