Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego, że nadszedł dzisiaj wieczór, gdzie nie miałam co robić, a naszła mnie ochota na jakieś ciastka, stwierdziłam, że upiekę dwa rodzaje. Jeden z nich to właśnie te, o którym mowa w tytule. Wyszły naprawdę maślane i bardzo dobre. Rozpływają się w ustach z nutką maślanego posmaku. A z dodatkiem czekoladki...Mmmm niebo w gębie :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6400
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6400
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
W dużej misce ucieramy masło z cukrem, aż masa będzie lekka i puszysta. Dodajemy jajko i aromat waniliowy, mieszamy. Mąkę z solą dodajemy do mieszanki z cukrem. Przykrywamy ciasto i chłodzimy przez co najmniej godzinę. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C. Wyciskamy ciastka na niewysmarowaną tłuszczem, schłodzoną blachę. Pieczemy 8 do 10 minut w nagrzanym piekarniku, lub do czasu aż ciastka będą lekko złote na brzegach. Zdejmujemy z blachy by całkowicie ostygły.