Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zainspirowana przepisem na lekki brzoskwinek "Maudie" zmieniłam brzoskwini na truskawki i wyszło mi coś takiego.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
2 galaretki truskawkowe i 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wody nie gotujemy
maślankę miksujemy przez 2 minuty dodajemy schłodzoną galaretkę, połowę masy maślankowej wlewamy do blaszki 28x25 wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
z kg truskawek odkładamy kilkanaście szt. resztę blendujemy na pulpę do której dodajemy przestudzone rozpuszczone w 1/2 l wody 2 galaretki i 1 łyżeczkę żelatyny, masę tą wlewamy na stężałą masę maślankową wstawiamy do lodówki i znowu czekamy. jak stężeje wlewamy pozostałą masę maślankową, wstawiamy do lodówki i znowu czekamy.
na koniec na powierzchni układamy połówki truskawek i zalewamy rozpuszczoną 1 galaretką w 0,4 l wody wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. czas przygotowania tego deseru jest dość długi z powodu tego ciągłego oczekiwania na kolejny etap.