Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proszkowe z wykorzystaniem suchego maku. Delikatne w smaku.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6538
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6538
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
W makutrze ucieramy masło na puszystą masę z cukrem, solą i olejkiem cytrynowym. Dodajemy jajka po jednej sztuce i dokładnie mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem.
Do makutry wrzucamy po jednej łyżce proszku mączno - makowego na przemian z sokiem pomarańczowym.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Formę do baby smarujemy tłuszczem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 60 min. SMACZNEGO !