Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki jabłkowe z kruszonką"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6369
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1042
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6369
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1042
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
na kruszonkę posiekać lub rozetrzeć palcami do powstania okruszków. Schłodzić.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i sodą. Jajko roztrzepać z cukrem, wanilią, olejem i maślanką. Dodać do suchych składników i wymieszać, aż dokładnie się połączą. Dosypać 1 szklankę jabłkowych kosteczek, wymieszać.
Masę nakładać do papilotek włożonych do formy na muffinki. Do każdej muffinki włożyć kilka kawałków jabłka. Wyjąć kruszonkę, rozdrobnić lub zatrzeć na muffinki.
Piec ok. 15 minut w 200oC, a następnie jeszcze 10 minut w temperaturze 180oC. Przed wyjęciem zrobić test suchego patyczka.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium