Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że w wielu domach przygotowuje się taki przysmak serowy na Wielkanoc. Z dużą ilością bakalii. Moja pascha jest z gotowanymi na twardo jajkami/ żółtkami i alkoholem. Pyszna.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6361
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6361
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ser i żółtka przepuścić przez maszynkę trzy razy. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo mieszankę sera z żółtkami. sok z cytryny i ucierać. Żurawinę namoczyć w rumie. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Do masy dodać płatki migdałowe, orzechy, skórkę pomarańczową, żurawinę z alkoholem, Dokładnie wymieszać. Wyższą formę ( ja wykorzystałam plastikowe wiaderko po pomidorach papryczkowych ) wyłożyć gazą. Masę przełożyć do wiaderka. Ucisnąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Paschę wyłożyć na talerz odwracając wiaderko do góry dnem. Delikatnie zdjąć gazę. Udekorować według uznania np. kolorowymi owocami kandyzowanymi, czekoladkami.