Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ sezon w pełni daję dynię do wszystkiego :) Sernik na herbatnikach i bez polewy, robiony na szybko do niedzielnej kawy ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6548
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6548
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Herbatniki wsypujemy do miski i kruszymy.
Masło roztapiamy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy do formy wysłanej papierem do pieczenia i lekko ubijamy.
Twaróg miksujemy z cukrem, dodajemy po 1 jajku oraz dynię i przyprawy. Wylewamy do formy i wstawiamy nagrzanego do piekarnika. Pieczemy ok 70-80 min. najpierw 180-190 stopni ok 20-25 min, następnie zmniejszamy do 140 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia, a następnie najlepiej wstawić do lodówki na całą noc.