Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernikowa tęcza"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Przepis przysłała Edyta Bracka z Gdańska
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody, ostudź. Kremówkę ubij, dodając cukier puder i serek homogenizowany. Dodaj żelatynę, zmiksuj. Biszkopty ułóż w tortownicy, rozsmaruj masę serową.
Na serniku zaznacz nożem 6 części. Na każdej ułóż inne pokrojone owoce, wciśnij. Schłodź.
Jedną część odgrodź plastikowym separatorem (zgiętym na kształt litery V). Zalej jedną galaretką w innym kolorze niż owoce, przygotowaną w 125 ml wody. Schłodź. W ten sposób przygotuj co drugą cześć, schładzając.
Do pozostałych separator nie będzie już potrzebny, bo stężałe galaretki oddzielą od siebie części.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie