Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śmietanowiec"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6339
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6339
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem, dodaj resztę składników. Wlej ciasto do formy. Upiecz biszkopt.
Masa miętowa: landrynki rozgotuj w niewielkiej ilości wody. Rozmieszaj budyń z częścią mleka. Resztę zagotuj razem z syropem z landrynek. Wlej zawiesinę i ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij na sztywno, wymieszaj z tężejącą galaretką.
Zimny biszkopt posmaruj masą miętową. Pokryj warstwą herbatników. Nałóż masę śmietanową. Posyp utartą czekoladą. Wstaw na noc do lodówki.
Porcje 15, Przygot. 90 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 420 kcalŹródło: Takie jest życie