Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowe kołaczki twarogowe"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, szczyptę soli, skórkę z cytryny i ugnieć twardsze ciasto. Odstaw na 30 minut.
Kawałkami ciasta wypełnij foremki na tartaletki o średnicy 10 cm i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto w foremkach piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.
Agrest oczyść, opłucz w letniej wodzie i odcedź. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem, miodem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną. Rozsmaruj nadzienie w foremkach z podpieczonym ciastem i rozłóż na powierzchni agrest.
Kołaczki posyp jeszcze płatkami migdałowymi i dopiecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 384 kcalŹródło: Na żywo