Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Alfajores z kajmakiem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku.
Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę i mazeinę. Dodaj skórkę cytrynową oraz rum i wyrób elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je na grubość około pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłodź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Wystudzone ciastka posklejaj masą kajmakową i obtocz w wiórkach kokosowych.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 130. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax